INTERAKTÍV VERSPONTOT ADTAK ÁT KÜBEKHÁZÁN

2022.04.12.

Hiszek Judit helyi könyvtárvezető tervei alapján a makói Váll-Ker Kft. támogatásként készítette azt a régi korok hangulatát idéző „hirdetőoszlopot”, amelynek hat oldalán huszonnégy egykor élt magyar híresség és kortárs költő versei olvashatók. A Költészet Napján, hétfőn délután Kübekháza főterén átadott interaktív oszlop sajátossága, hogy a költők rövid méltatásai és versei mellett, úgynevezett „QR-kódok” is találhatók, amelyekre telefonnal ráfókuszálva Kübekháza lakói tolmácsolásában kedvenc verseik hangoznak fel. Az oszlop napelem panelt is kapott, így este is körbejárható a dísztó mellé telepített belső megvilágítású oszlop, amely alapozásában az önkormányzat munkatársai és Pető Ferenc fiatal lakó segédkezett.

Köszöntőjében Molnár Róbert polgármester elmondta, hogy a vers nem csak a szerzője lelki világáról szólhat, hanem egy pillanatnyi lenyomat is lehet az adott kor társadalmáról, amely a következő generációk taníttatására is íródik. Kiemelte, hogy vannak akik költészetükkel, mások kezük munkájával hagyhatnak nyomot az utánuk következő korok számára. – Nekünk itt Kübekházán is ez a feladatunk! Nem biztos, hogy verseinkkel, gondolatainkkal tudjuk a jövőt szolgálni, lehet hogy nekünk csak a kezünk munkája adatott – fogalmazott a polgármester, aki után Nagy Mihály, a Váll-Ker Kft. igazgatója szólt. Elmondta, hogy örömmel álltak a kübekházi önkormányzat megkeresése elé. – Cégünk kandallók gyártásával foglalkozik, de időről időre önkormányzatok megkereséseit is teljesítjük.

Az ünnepségen a helyi iskola tanulói és Hevesi Éva tanárnő is verseltek, Gál István képviselő pedig a zenei közreműködésről gondoskodott.

Az átadót követően minden résztvevő vehetett a kifeszített ruhaszárító kötélre akasztott kis tasakokból, amelyek a helyi kézműves szakkörben készült mézeskalácsot tartalmaztak egy újabb QR-kóddal, egy helyi lakó tolmácsolásában a Költészet Napjához illő verssel.

Kübekháza Önkormányzata köszöni a makói Váll-Ker Kft-nek, Tóth István kübekházi származású korábbi igazgatójának, tulajdonosának; Nagy Mihály igazgató úrnak, és a kivitelezésben résztvevő munkatársaik támogatását és munkáját!

Forrás, ahol az eseményről készült képek is megtalálhatók: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=5298220300201880&id=758201714203784

2022 - Váll-ker Kft. - Minden jog fenntartva