2017-BEN MAGYAR TERMÉK NAGYDÍJAS VOLT A VÁLL-KER KFT.

2017.09.06.

Két évtizede díjazzák a minőséget – 2017-ben 64 termék és szolgáltatás érdemelte ki a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát. A Váll-Ker Kft. Kemencés és Hagymás Grillfesztiválja is ebben az elismerésben részesült.
Összesen 54 cég 64 terméke, szolgáltatása érdemelte ki a 20. Magyar Termék Nagydíj Védjegy kitüntetést, a tanúsított minőség „útlevelét” a Magyar Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében 2017. szeptember 5-én.
A díjakat Jakab István, az Országgyűlés alelnöke és Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár adta át. A jubileum évében az energiahatékonyság, a környezetbarát és a fogyasztók életminőségét javító, integrált megoldások kaptak nagy hangsúlyt. Az új pályázók között megjelentek a szellemi szabad foglalkozásúak; művészek, szolgáltatók. A díjazott pályázatok közel kétharmadánál pedig a digitalizáció és az informatika játszott kiemelten fontos szerepet. Ezért is számít különlegesnek, hogy a makói Váll-Ker Kft. Grillfesztiválja is ebben az elismerésben részesült.

Tóth István cégvezető a Promenad.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy először termékbemutatónak szánták a rendezvényt, de a nagy érdeklődés miatt igazi gasztrofesztivállá nőtte ki magát. Az ügyvezető szerint nem csak a hazai, de a külföldi vásárlóknak is a minőség garanciáját jelzi majd a védjegy.

A Váll-Ker Kft. 2002-ben egy igazán hatékony marketing megoldás mellett döntött, mely napjainkra 15 éves hagyománnyá, több ezer főt vonzó városi rendezvénnyé nőtte ki magát. A hagyományos értékesítési formákon túlmenően a lakosság a termékek kiválóságáról szakértői segítségnyújtás mellett, személyes tapasztalatok alapján győződhet meg, felhőtlen kikapcsolódás közepette. A vállalkozó szellemű vendégek a cég által készített 100 grillsütőn és 50 kemencén – tájjellegű ételek készítésével – mérhetik össze sütési-főzési tudományukat a makói Kemencés és Hagymás Grillfesztivál rendezvényen. A közönséget pedig helyi együttesek mellett igazi sztárvendégek, ismert médiaszemélyiségek igényes koncertjei szórakoztatják, miközben a hangulatos kézműves vásáron nézelődőket a rendezvény házigazdája, – Lajsz András – mixerkirály által készített koktélok ejtik rabul minden év május utolsó pénteki, szombati napján.
Makón a grillszezont rendhagyó módon nyitják meg. A Váll-Ker Kft. új termékei bemutatására igazi fesztiválhangulatot varázsol minden évben, mely rendezvény országos, nemzetközi szintre emelkedett.
A cég által szervezett esemény a város történetének minden idők egyik legjobb, legnézettebb és legfesztiválosabb hangulatú bulija, melyen évente megdől a látogatószám.

A makói Kemencés és Hagymás Grillfesztivál bekerült a Nemzeti Grill Szövetség Országos versenyének portfóliójába, ami azt jelenti, hogy a legrangosabb hazai versenyek között van. Aki szereti a hasát, annak ez maga a Kánaán, aki nézelődni szeret, az sem marad élmények nélkül.
A fesztivál az ízekről, illatokról, koncertekről és a jó hangulatról szól, melyre mára szerte az országból, sőt külföldről is sokan érkeznek. Az elmúlt években lengyel, felvidéki, vajdasági és erdélyi résztvevők is voltak, sőt még a német testvérváros is képviseltette magát.

KONCERTEK, SZTÁRFELLÉPŐK, GASZTRONÓMIA! – EZ MIND VÁLL-KER KFT.

Napjainkra elmondható, hogy már hagyományos elemei is vannak a fesztiválnak:
Szombati nap reggelén a Makói Lovas Sportegyesület lovasai, fogatok, mazsorett táncosok, fúvós zenekarok felvonulása indítja a rendezvényt. A nap folyamán két színpadon folynak az események, melyen az ismert hazai zenekarok, neves előadók mellett, fúvószenekari előadások, néptánccsoportok bemutatói várják a nagyérdeműt.
Lajsz András a fesztivál házigazdája és visszatérő mixer királya szórakoztatja az érdeklődőket.Délelőtt inkább a versenyzők töltik be a teret, majd ebéd közeledtével megtelik a színpad környéke is, ahol délutánra már ülő, estére szinte állóhelyet sem lehet találni. Az egész napos, jó hangulatú rendezvényt olyan sztárvendégek fellépése színesítette eddig, mint a Tankcsapda, Bodrogi Gyula, Neoton Familia, Magna Cum Laude, Tihanyi Vándorszínpad, Péter Szabó Szilvia, KFT együttes, Zoltán Erika, Hooligans, Szentpéteri Csilla, Charlie, Détári Enikő és Rékasi Károly, Irigy Hónaljmirigy – csak egy pár nevet kiemelve az elmúlt évek médiában is ismert fellépői közül. A Grillfesztivál napjainkra komoly turisztikai vonzerővel bír. A rendezvényt, melynek kapui mindenki számára nyitva állnak, több ezren keresik fel minden évben.

A megszokott fesztiválelemek mellett a mai napig érvényes a cégvezetés azon törekvése, hogy elsősorban a munkatársak számára szervezzen egy olyan napot, ahol jól érezhetik magukat. A sütögetések kiváló csapatépítők, összehozzák a kollégákat, családokat, baráti társaságokat. Nincs annál jobb, mint amikor arról egyezkedünk, mekkorára vágjuk a húst, milyen pácot, milyen köretet készítsünk. Ilyen közösségi események kiváló programok. Máig elmondható, hogy a nagy tömeg ellenére családias a légkör. Családok, baráti társaságok sürgölődnek a kemencék, grillsütők körül. Mindenkinek megvan a feladata, ha más nem, a poharak utántöltése. A grillezés stílus, életérzés, szabadságérzet, amely nem csupán az ételkészítésre korlátozódik, hanem ilyenkor élvezhetjük a finom falatok mellett a szomjoltó frissítőket, a muzsika melletti kötetlen baráti beszélgetéseket is.

A hagyományos grillezés során egészségre káros zsírégési gázok keletkeznek, melyek lerakódnak a grillezett ételen. Az új technológiának köszönhetően a grillezett ételek nem lesznek égettek, kormosak, ami nem csak az ételek íze miatt fontos, hanem egészségünk megőrzésének is elengedhetetlen feltétele.
A grillsütők mellett egyre népszerűbbek a fával fűthető kemencék.
A 2016-os évben láthattunk malacot sülni nyárson, nyulat pácban sülni a kemence melegén. Mások saslikot, csirkét, marhát készítettek, ki-ki a számára legjobban bevált, titkos összetevőkkel megspékelt recept szerint.
A zsűrit évek óta Némedi József mesterszakács vezeti, mellette helyi étterem tulajdonosok, mesterpék, és meghívott sztárséfek– Kovács Lázár (mesterséf), Lukács István (az egyetlen a világon, aki három alkalommal kapta meg a gasztronómia egyik legfontosabb nemzetközi kitüntetését, a szakács Oscar díjat.) – erősítik. A verseny fedhetetlenségéről Makó város rendőrkapitánya gondoskodik.
A neves szaktekintélyekből álló zsűrinek az a véleménye alakult ki, hogy nagyon sokat fejlődött a fesztiválon résztvevő versenyzők sütési tudománya. A versenyzők egyre kreatívabb díszítést használnak és egyre változatosabb fűszerezéssel készítik el ételeiket, így nagy a kihívás.
A díjátadón rengeteg különdíjat osztanak ki – manapság már annyiféle étel készül, hogy ezeket szinte lehetetlen összevetni.

A húsételek mellett a makói hagyma, illetve a hagymával készített ételek is kitüntető figyelmet kapnak. Mivel a hagyma fővárosában, Makón kerül megrendezésre a grillsütő verseny, így a résztvevők is egyre bátrabban használják fel a makói hagymát az elkészült ételekhez. A cég nem titkolt szándéka volt a „Hagymás” grillfesztivál jelzővel a makói hagyma presztízsét öregbíteni.
A fesztivál célja az egész napos szórakozás mellett, hogy az emberek megismerjék a korszerűbb grillezési és sütési módszereket, új grillezési technikákat, trendi recepteket, a cég termékeit.
A termékeket – a fesztivál közben – az erre kialakított bemutatóteremben állítja ki, ahol minden érdeklődő szakmai segítséget, katalógust kaphat, miközben szemügyre is veheti a legújabb fejlesztésű termékeket.
Hagyományként szeretné a Kft. bevezetni a fesztivált megelőző hétre meghirdetett gyárlátogatással egybekötött nyílt hetet, ahol az érdeklődők betekinthetnek a kandallókészítés rejtelmeibe, figyelemmel kísérhetik a lézervágás, préselés, robothegesztés, és robotfestő munkájának futurisztikus világát.
Bár a grillfesztivál mára kétségtelenül a város legrangosabb rendezvényeinek egyike, amely komoly turisztikai vonzerővel is bír, a cégvezető rokonszenves szerénységgel azt mondja: a céljuk egyszerűen az volt, hogy prezentálják a minőségi termékeket, megismertesség a közönséggel – a kandallókat és grillsütőket, kemencéket gyártó – vállalkozásukat, egyúttal kellemes kikapcsolódást nyújtsanak dolgozóiknak, s mindazoknak, akiket érdekel a program.

Czabarka János

A Magyar Termék Nagydíj átadási ceremóniájáról készült összefoglalót itt tekintheti meg.

2022 - Váll-ker Kft. - Minden jog fenntartva