Vulcanus grillsütő

A Vulcanus grillsütő egy teljesen új elven működő faszéngrill, cégünk saját fejlesztése.

A hagyományos grillsütők használata során bizonyára sokan találkoztak két jellegzetes problémával:
A faszén fölött lévő rácsról lecsöpögő zsiradék belobbantja a tüzet, amitől nemcsak megéghet az ételünk, hanem egészségre káros égési gázok keletkeznek, amelyek a füsttel együtt lerakódnak a grillezett ételen. Egy faszén felett grillezett hússzelet akár 9 mg benzpirént tartalmazhat. Ez hozzávetőlegesen megegyezik azzal a mennyiséggel, amely ezer darab cigaretta elszívása során képződik. A Vulcanus grillsütő ezzel ellentétben felépítésének köszönhetően (nem rácsot, hanem ötvénytálcát tartalmaz, így a kisülő zsiradék nem csöppen le a faszénre) megakadályozza a füst, a korom és az égési gázok lerakódását a grillezett ételen.

Számos hagyományos grillsütő használata során gondot okoz továbbá a faszén meggyújtása is. A Vulcanus grillsütő beüzemelése ezzel szemben roppant egyszerű művelet. A faszén meggyújtásával a Vulcanus csőrendszerében beindul egy cirkulációs folyamat, amely a hideg levegő „behúzásával” – mintegy huzatot képezve – izzásba hozza a szenet, és folyamatosan oxigénnel táplálja a tüzet. A Vulcanus alakjából adódóan a grilltérben lobogó lángok a hátsó fal irányába mozognak, s a forró levegő egy szélcsatornában, a grill felső részén lévő nyíláson át, koromlerakódás nélkül kiáramlik a szabadba. A Vulcanus grillsütő festett és rozsdamentes acél kivitelezésben kapható, és időjárástól függetlenül – akár szélben, akár esőben – használható. Mivel a beáramló hideg levegő a szélcsatornán keresztül elkerüli, és nem hűti le a grilltérben lévő ételt, a sütés ideje kétharmadára csökken a hagyományos grillezéshez képest.

Ennek az új technológiának köszönhetően a grillezett húsok és zöldségek kellemesen füstös ízt kapnak – káros lerakódások nélkül. Ha a Vulcanus grillsütőt használja, biztos lehet abban, hogy nem csak finom falatokkal kényezteti családját, vendégeit, de ügyelt egészségük megóvására is.

A Vulcanus grillsütő szórólapjának letöltéséhez kattintson ide!


<< vissza
2015-11-27