GYIK

1. Mi biztosítja, hogy a hamuban ne maradjon éghető rész?
A primer levegő alulról felfelé áramlik a tűztérbe, ez biztosítja, hogy a hamuban ne maradjon éghető, hasznosítható rész.

2. Mi a szekunder levegő?
A szekunder levegő egy speciális légterelőn keresztül felülről lefelé áramlik közvetlenül a tűztérbe, és biztosítja a tiszta, tökéletes égést.

3. Mivel adja át a kandalló a termelt hőmennyiséget?
A kandalló nem csak sugárzással adja át környezetének a termelt hőmennyiséget: a külső köpeny és a tűztér között, az úgynevezett konvekciós felület mentén felfelé áramló levegő segíti a hőleadást.

4. Mekkora lakás fűtésére alkalmas egy 9 kW teljesítményű kandalló?
Egy 9 kW teljesítményű kandalló - a helyiség hőveszteségétől függően - egy 50-80 m2 alapterületű lakás fűtésére alkalmas.

5. Hol vezethető ki a füstcső?
Az Ön igényeinek megfelelően a füstcső a kandalló hátlapján vagy a tetején is kivezethető. Amennyiben csak a hátsó füstcső kivezetési lehetőséget igényli, az egész tetőlap csempe vagy gránit kivitelben készülhet.

6. Mi csökkenti a kandalló burkolatának hőmérsékletét?
A kandalló burkolatának hőmérsékletét körben és felül hőterelő lemezek csökkentik, mivel egészségügyi szempontból előnyösebb az alacsonyabb felületi hőmérséklet.

7. Mi a teatartó?
A teatartó részen tetszőleges italok és ételek melegíthetőek, illetve melegen tarthatóak.

8. Hol tárolható a fűtéshez szükséges fa?
A kandalló alsó részében tárolható a tűz folyamatos táplálásához szükséges fa, ahol egyben a magas nedvességtartalmú tüzelőanyag is szárítható. A tűz sugárzó hőjétől hőterelő lemezek védik az alsó fatartót.

9. Mi az előnye a hőálló üvegajtónak?
A nagyméretű hőálló üvegajtókon keresztül a lobogó tűz kellemes hangulatot áraszt. Az esztétikum mellett előnye a nagy hatásfok: az üvegen át látható lángok melegének 88%-a hasznosul.

10. Mi akadályozza meg, hogy "hamislevegő" jusson a kandallóba?
Tűzálló, azbesztmentes tömítések biztosítják, hogy ne juthasson hamislevegő a kandallóba.

11. Miért ajánljuk Önnek kandallóinkat?
Csupán azért, mert minden részletében Önt szolgálja. A kandalló jó hatásfokát a gondosan tervezett levegőáramlási rendszerének köszönheti.