Grillfesztivál 2019

Kedves Grillfesztivál Látogatók, kedves Érdeklődők!
 
2019. május 25-én, immár 17. alkalommal ismét megrendezzük a Kemencés és Hagymás Termékbemutató Grillfesztivált.
 
A rendezvény lebonyolítása az idén rendhagyó lesz, amire nem önszántunkból kerül sor. A félreértések elkerülése végett is néhány sorral lejjebb az ügyvezető igazgató úr hivatalosan is tájékoztat minden kedves érdeklődőt, hogy idén miért is lesz rendhagyó a rendezvény.
 
Székhelyünkön (Makó, Návay Lajos tér 8.) idén is színes programokkal várjuk vállalkozó kedvű látogatóinkat, a hagyományos kemencében, illetve grillen való sütés-főzés szerelmeseit.
 
Bemutatótermünk ajtaja ezúttal is nyitva áll majd, ahol megismerhetik legújabb modelljeinket, a 2019-es év trendkandallóit.
Kedves Érdeklődők!

Nagyon sokan érdeklődtek és kérdezték, hogy mi az oka, hogy a XVII. Kemencés és Hagymás Termékbemutató és Grillfesztivál alkalmával az utcán nem lesznek műsorok, mert készültek és várták a rendezvényünket. Többen találgatásokba kezdtek, hogy a Váll-Ker Kft-vel mi történhetett. Ezért az alábbi tájékoztatást szeretnénk adni a félreértések elkerülése végett:

2002. óta a grillparti minden évben két részből állt. Egyrészt az udvaron a grillezőink és a kemencéink kipróbálása sütőverseny keretében, ilyenkor mindig nyitva van a bemutatótermünk is, ahol bárki megtekintheti a kandallóinkat és akár rendelhet is. Ezért nekünk a grillparti egy "termékbemutató". Az utcán fellépőkkel, árusokkal hívtuk fel a figyelmet, igyekeztünk minél több látogatót idevonzani, hogy reklámozzuk a termékeinket (ez volt az elsődleges cél).

Tavaly az adóhatóság 2015. évre vonatkozó átfogó ellenőrzése a rendezvényt fesztiválnak minősítette, és a termékbemutatót csak másodrangú célként értelmezte. Az adóhatóság álláspontja szerint a Váll-Ker Kft. - mivel nem közintézmény – szabadidős program szervezésével természetbeni juttatást adott minden idelátogató részére, ami után adózni kellett volna. Végül a vizsgálat a Váll-Ker Kft. szempontjából adóbírság nélkül záródott, de felhívták a figyelmünket, hogy a jövőben ezt tartsuk szem előtt.

Több állásfoglalást is kértünk szakemberektől, hivataloktól, akik egybehangzóan úgy nyilatkoztak, hogy ez a rendezvény nem fesztivál, hanem a saját termékeink megismertetése, népszerűsítése, ezért adó kötelezettség fel sem merül.

Nem szeretnénk magunk ellen kihívni az adóhatóságot, azért döntöttünk úgy ebben az évben, hogy sokkal szerényebb körülmények között, csak az udvaron tartjuk meg a rendezvényt.

Makó, 2019. május 25.

                                                         Tóth István

                                                          ügyvezető

                                                         Váll-Ker Kft.